Fasion

The Man's Book / Tinuta completa

0.07654

1.12032

1.43k

1.5k

Location : Otopeni

Costumul pentru bărbați este, fără îndoială, cel mai potrivit articol din garderoba unui domn. Există puține ocazii în care un bărbat într-un costum de calitate nu se va integra in dress codu-ul impus, mai ales dacă purtătorul are o înțelegere fermă a modei și un stil personal consacrat. Cumpărarea primului costum la comandă marchează pasul inițial al unui bărbat către eleganță prin expresia personală.

Trebuie sa ținem cont de o mulțime de factori pentru a realiza un costum la comandă. Există țesătura din care este fabricat costumul, inclusiv greutatea și culoarea. Apoi, există nivelul de personalizare, numărul de butoniere și forma reverului. Dar, probabil, caracteristica cea mai importantă a costumului oricărui bărbat este croiul. Nu veți arăta niciodată bine într-un costum croit prost, indiferent de cât de multe detalii are sau de calitatea materialului.
De ce am ales un costum double breasted? Ei bine aceasta există de zeci de ani și induce o atomosferă de epocă. Un costum double breasted arată intotdeauna elegant, iți accentuează fizicul prin a te face să ai umeri mai lați și să pari mai inalt.

Vă prezentăm un proiect nou, Solaro, realizat dintr-o țesătura premium Super 130'S, lână 100%, greutate 270 de g/m. Tipul reverului este unul Peak cu o lățime de 12 cm. Stilul umarului este Spalla Camicia cu puntino dublu. Tipul de inchidere al acestui costum este double breasted 4 roll 2. Buzunarul de la piept este curbat ( a barchetta ) iar cele inferioare sunt prevazute cu clapetă. Datorita constructiei Half Canvas acest tip de costum se pliază intr-un mod natural pe corp, fără să fie rigid sau inconfortabil.

Atractivă și neregulată, butoniera milaneză seamănă cu o bară de lumină lucioasă, flexibilă, dar structurată, o sculptură de neon realizată pe un rever al sacoului. Aparent nesemnificativă, croitorii vor observa cum se termină o butonieră atunci când evaluează calitatea jachetei. Spre deosebire de o butonieră fabricată de mașini, care este cusută și apoi deschisă, butoniera milaneză începe în sens invers. Realizarea incepe cu o incizie în rever, pe care croitorul pune o lungime scurtă de tijă de mătase numită „gimp” pe care o va încadra ulterior în fir prin cusături, producând astfel forma subțire și distinctivă a butonierei. Dacă acest lucru pare simplu în teorie, în practică, este destul de complicat. O butonieră milaneză durează aproximativ 45 de minute pentru a o realiza și multe pot merge prost. Dacă cusăturile sunt neuniforme, veți avea o butonieră care seamănă cu un „gândac zdrobit” (așa cum obișnuiesc să o descrie croitorii Savile Row). De asemenea, cantitatea de tensiune aplicată face ca lucrurile să fie întortocheate. Dacă croitorul își variază prea mult cusăturile, gimpul s-ar putea slăbi, determinând butoniera să arate ca o lungime de tenie. Chiar și pentru un expert, marja de eroare este de milimetri. Frumusețea butonierei milaneze constă în modul în care urmărește inteligența și intuiția mâinii care a creat-o în fiecare cusătură bine formată. În conflictul nesfârșit dintre om și mașină, creator și creație, artă și industrie, tocmai în acest detaliu aparent nesemnificativ, tehnica depășește tehnologia.

Cămașa este de asemenea realizată la comandă din cotton twill 100%, greutate 110 g/m. Aceasta are un guler Italian Semi - Spread, inchiderea manșetelor se face cu nasturi, iar hem-ul ( terminația ) este in semicerc. Cravata este realizată din mătase de Macclesfield. Aceasta este executată integral manual in Bucuresti de the urban ties . Mătasea este imprimată manual intr-un mic oraș din Anglia numit Macclesfield, printr-un proces complex de imprimare neschimbat de secole. Compoziție 100% mătase de Macclesfield. Constructie 3-Fold & Self-Tip. Interlining Bretagna Lana & Panza Bumbac Matched.

În ultimii ani, pantalonii Gurkha au avut un impact extraordinar asupra lumii sartoriale, de fapt, în lumea modei. Pantalonii provin din unitatea de elită cu același nume, Gurkha, care a intrat în conflict cu Compania East Indiană a imperiului britanic în jurul anului 1814 în Regatul Gurkha. În ciuda forțelor copleșitoare, trupele Gurkha nu s-au predat și chiar și după diminuarea hranei și consumarea resurselor generale, s-au luptat pentru a apăra teritoriul lor bine cunoscut. Gurkhasii erau soldați de temut datorită inteligenței și a cunoștințelor lor despre teren, astfel incât armata britanică a înființat un tratat numit Tratatul de la Sugauli, care a permis acesteia să recruteze soldații gurkha până in zilele noastre. Odată cu această alianță a venit și introducerea pantalonului Gurkha. Acestea era distinctiv cu un sistem de flambaj specific care implica ambele părți și, de obicei, avea pliuri duble. Modificat de armată, pantalonii Gurkha au venit în toate formele și dimensiunile, dar și-au păstrat talia mărită și un fitting mai relaxat.

Pe vremuri, meșteșugarii erau singurii responsabili pentru fiecare etapă a procesului de realizare a pantofilor. Un pantof bărbătesc de calitate trece prin numeroase etape de producție înainte de a fi finalizat. Numărul precis de pași variază drastic, în funcție de metoda de producție selectată și de producătorul de pantofi. Poate avea între 68 și 390 de pași diferiți. O privire asupra istoriei pantofilor arată că unele tradiții continuă până în prezent. În ceea ce privește construcția lor, tipurile clasice de pantofi pentru bărbați s-au schimbat cu greu în ultimii 100 de ani. Pielea premium rămâne până în prezent o condiție prealabilă importantă pentru fabricarea pantofilor premium pentru bărbați. Atunci când sunt tratați cu o îngrijire adecvată, pantofii de calitate se pot îmbunătăți chiar și în timp în aspect. Promit o potrivire perfectă, care ridică confortul la purtare și contribuie semnificativ la menținerea picioarelor sănătoase. Apropo, calitățile particulare ale unui pantof sunt în mare măsură determinate de metoda de producție utilizată pentru a-l crea. Astfel realizarea unei perechi de pantofi incepe cu proiectarea acestora. Șabloanele rezultate sunt cruciale pentru etapele ulterioare ale procesului de producție a pantofilor. Bucățile de piele necesare sunt decupate și marcate în timpul etapei de ștanțare. Acest lucru asigură evitarea confuziei ulterioare atunci când piesele sunt cusute împreună. Asamblarea, vopsirea manuală si lustruirea pantofilor necesită rabdare și pricepere. Casa Nedelcu Marian Shoes este una dintre cele mai rare companii care, cu ajutorul designului său unic, al meșteșugurilor și al materialelor de înaltă calitate, dă viață pantofilor unici. Pantofii derby split toe sunt realizați din piele de vițel. Patina este aplicată manual iar talpa este micro light ( o talpă foarte ușoară și confortabilă )

In mod evident, husele nu trebuie să lipsească din garderoba dvs., mai ales dacă sunteți o persoană ce călătorește mult. Sketch-ul acesteia este unul reprezentativ pentru acest proiect și reprezintă o scurtă scenetă cu tema acestui costum.

user

Ovidiu Mihailescu

+40720 643 575

themansbook@yahoo.com

Ghidul esențial pentru bărbatul modern www.themansbook.ro